3.12.2011

Hyvasti Port Vila!

Kuidas mahutada oma aastaga kogunenud elu 23 kilo sisse??
Yhest suurest seljakotist, millega sai eelmise aasta m2rtsis kodust lahkudes teekonda alustatud, on vahepeal saanud 4 kotit2it asju.
Need asjad meie ymber....
Milleks kyll on vaja end ymbritseda ja oma kodu ummistada nii paljude esemetega? Ei tea!
See on mingi seletamatu tung! Selgushetkedele "ei vaja ma ju tegelikult suurt midagi" j2rgnevad yldjuhul tormikad m6ttelennud ooo kui moekas kliet v6i just sellist seelikut mul h2dasti vaja ongi.
N6ukaaja p2rand! Ja n6ukaaja inimesena kiindun oma asjadesse asjatult kergesti. Ja ysna lootusetult.

Suurt rolli m2ngib elukoht. Polyneesia saarel ei vajagi inimene palju, ka valge, n6ukogude liidu lapsuke, ajab enamuse ajast sarongi ja p2ffkadega l2bi.
Moodsas kivilinnas aga oma m2ngureeglid, kliima ning moodne yhiskond s2tivad teatud n6udmised ka sinu isikliku riidekapi sisule.

Kriitilisele isikliku vara sorteerimisele aitas kaasa teadmine - iga kilo maksab.
Kasvas 3 hunnikut- riided mis j22vad housegirlile ja Nixoni pruudile; hilbud ja asjalikud asjad mida hetkel ei vaja aga 2ra anda ei ole sydant ehk siis pakiga Eestisse ja hilbud mis minuga Taimaale r2ndavad.
Kanakilesse rullitud kohver aadressiga Europe, Estonia sai 20 kilo raske. Paki maad mo;o;da saatmine on tunduvalt odavam kui lennukiga. Juhul kui muidugi kiiret pole, sest koju j6uab pakike umbes 3 kuuga. Maksma l2ks 1500 eeki.

Viimane o;o; Port Vilas, Vanuatul oli l6bus pummelung. Dani vend Elliot, resorti Coconut Palms boss kutsus seltskonna kokku ja preilile oli kogu 6htu hotelli baaris tasuta napsud.


Hotelli basseini 22rest suundusime loomulikult Voodoo baari. Tillukesse tantsupostiga baari,kus on mo;o;dunud v2hemalt yks o;o; igas n2dalas kogu minu PortVilas veedetud aja jooksul. Baaris polnud peale meie seltkonna ainsatki hingelist :)


Neljap2eva 6htu ja hotellides madal hooaeg.
Sai kasiinost l2bi astutud, sai ka teises kuumas klubis tanstitud ja trallitud, p6levaid jubedaid shotte kummim6mmikutega manustatud ja viimast korda sai imetleda o;ist PortVilat m2e otsast, miljonite t2htede all. Kui imeline vaade ja kui palju t2hti!

Varahommikul lennujaama s6ites olin liiga v2sinud, et tunda lahkumise kurbust.
Sydney suurlinna melus tunnen aga igatsust. Mitte sellist suurt ja meeleheitele viivat igatsust, vaid sooja tunnet, segatud pisikese kurbusega, m6eldes Vanuatule.
4 kuud on pikk aeg. V2ike, poriste aukus t2navatega Vanuatul on minu reisil oluline koht.
Vanuatul sai teoks ilus unistus ujuda delfiinidega! Seal, sinisel Vaiksel ookeanil seilates kogesin p6nevat merekaru elu, 6ppisin armastama merd ja purjetamist. Vanutul kogesin maav2rina tunnet (pisikest kyll aga minu elu suurimat) ja elasin yle sealpool maakera pea igaaasta kylastava, troopilise tormi. Torm Vania l6i superjahi karileja, l6hkus teid ja jahte, t6i kaasa seiklusrikka o;o;.
Lisaks need v2iksed asjad, mis saavad oluliseks ja teevad yhest paigast erilise koha.
Vanuatul on oma n2gu ka t2nu sealsetele inimestele, kokku hoidvale seltkonnale, kes v6tsid mind omaks. Ja kelle seltsis oli tore! :)

11. m2rts.
Magamata o;o; ja 1,5 tunnise lennujaama check- ini saba oli agoonia! Fenomenaalne! See kui aeglaselt teenindaja ennast siinpool maakera ikkagit liigutab on absoluutselt fenomenaalne.
Silm vajus kinni ja jalad ei tahtnud kanda.

Agoonia j2tkus lennukis. Air Vanuatu pakkus hommikuso;o;giks omletti (sellele kollast v2rvi munaroale omistasin halvima maailma omleti tiitli) ja purgiube. Oad. Miks pagana p2rast peaks olema hea m6te trobikond inimestele suletud ruumis ube pakkuda??? Tulemust polnud kaua vaja oodata, 6hk lennuki salongis oli ebemeeldivalt paks.... ja inimesed vahetasid h2belikku pilke...
Minu roosa ja karvane, t2ispuhutav kaelapadi (kingitus otse maailma suurlinnast NYCist, armsalt Liinakeselt) toetas minu peakest oma pehmuses, silmlaud muutusid raskeks, sulnis uni oli käegakatsutavas kauguses ja siis! Siis alustas nuturalliga beebi.
Beebile ei istunud see lennus6it, v2ljendas ta loomulikult kogu oma viha ja pettumust suure ja v2ga k6vah22lse kisaga. Magamisest ei tulnud midagi v2lja.

Lennujaamas ootas mind Jaanus ja suurlinn Sydney pyhkis v2simuse :)

3 comments:

  1. Millal Aasia poole ja kuhu täpsemalt? Ma olen Kuala-Lumpur'is 23-ndani...

    ReplyDelete
  2. Tervist!
    Aasia, Bangkok, lendan j2rgmisel n2dalal. Ja kuhu ise Malaisiast?

    P6nevaid seiklusi!

    ReplyDelete
  3. Eestisse. Siis mai lõpus tagasi Malaysia'sse ning paar nädalat hiljem Austraalia'sse jälle...

    ReplyDelete