11.20.2012

Reisin tähestikulises järjekorras- Fiji, Filiniid..

Täna kirjutan Filipiinidelt!
15. novembril startisime Miss Penuga Filipiinide suunas.
Reis algas, nagu ikka, viperustega.

Kes neid pikki lende ikka armastab, ka see Helsinki Hongkongi lend oli piinavalt kitsas ja unevaba. Platseerusime 4-s reas keskmistel kohtadel. Pingirida ääristasid mees meistermagajad, kes olid ka parajalt umbsed sest vetsus nad ei käinud.

Kell 15.30 saime lõpuks koivi sirutada, saabusime Hongkongi. Plaan oli ilus- õhtul 19:30 väljub lennuk Filipiinidele.
Vahetult enne kodust lahkumist proovisin tulutult Hongkong -Filipiinid Cebu saar lendu broneerida. Peale tunnist vusserdamist olin jälle (mitte enda soovil) lennufirma esilehel, raha krediitkaardilt läinud aga broneeingu kinnitust  ei kuskil.
Noh, mis siis ikka, ajame asja lennujaamas korda, vajadusel ostame uued piletid lennujaamast. Lennujaamas aga lajatas meile ebaviisakas proua oi kui valusa kirve selga.
Tegime asjatult tiire lennujaama 1. ja 2. terminali vahel, et leida sobivat hinda ja lendu. Lennujaama plaan oli lõpuks peas kuid olime endiselt piletiteta.
(Kogu selle soovimatult pikaks veninud  õhtu ja öö jooksul kohtasime umbes 3 viisakat inimest. Tõesti ebaviisakas teenindus! Kõik on neil must-valge. Ei ole nii, et kurdan oma mure ja arutame sõbralikult koos, mis on variandid, mis lennufirma Sinu jaoks teha saab)
Plaan kohapeal netist odavamad piletid broneerida osutus ülimaks kannatuse proovile panekuks.
Filipiinide lennufirmade (Cebu ja Airphil Express) lehed jooksevad järjepidevalt kokku. Peale paari tundi, üks ühes, teine teises arvutis istumist ei jaksanud enam. Otsisime Hongkongist hotelli, broneerisime internetis, saime hea hinnaga-30 USD öö.
Viisime suured kotid lennujaama pagasihoidu. Kaasa pakkisime vaid mõned asjad, et järgmisel päeval linnas kuljaitades  palju tassida poleks ja 1 läpaka, et peale mõnusat õhtusööki ja dussi,  voodis enne sulnist und järgmiseks päevaks lennupiletid broneerida. Olime plaaniga rahul.

Kella 10 ajal õhtul vaatas lennujaama taksojuht meie hotelli aadressi, siis meid ja ütles (nagu ta aimaks...) "See on Hiinas" "Mismõttes Hiinas? See on HongKongis!" protestimise vastu. "Ei, see aadress on Hiinas" " Shit!" Olime broneerinud hotelli teispool piiri, Hiinas! Kõik purskusid naerma. Kaasaarvatud meie. Kaardil polnud hotelli asukoht  üldse lennujaamast kaugel, küll aga olnuks meil vaja voodini jõudmiseks viisat.
Interneti ajastul on kõik lihtne. Uurid ja otsid, broneerid ja ostad. Kui aga midagi nihusti läheb, siis vaata ise kuidas hakkama saad, ei ole sellist punast nuppu kuhu vajutada.  Pole ka kedagi sinu telefoni kõnele vastamas. Hotelli raha me kahjuks tagasi ei saanud.

Päev venis kesköö suunas. Teine magamata öö, olime surmväsinud, ilma hotelli ja endiselt ilma lennupiletiteta.
Uue hotelli otsing tundus liigse pingutusena. Lonkisime tagasi lennujaama pagasihoidu, polnud mõtet terve öö eest maksta ja tõstsime kotid jälle kärule. Käisime poes, otsisime pingi, tegime asemed, tegime õlled ja seiklushimuliste turistidena ka põnevad kohalikud snäksid. Valikus oli roheline meriroht ja kreveti maitseline paber, mis osutusid täiesti jäledateks.

                                                         Piknik Soome ajalehel lennujaama öös


Filipiinidele saab päris soodsalt, kui broneerid pileti aegsalt lennufirma kodulehelt. Lennujaamas kohapeal on hind aga mitmekordne. AGA jama on selles, et kohalike lennufirmade interneti saidid jooksevad järjepidevalt kokku, pannes väsinud närvid korralikult proovile!
HKGi lennujaama öös oli kuulda eestikeelseid vandesõnu, oli tuska aga oli ka suur soov edasi minna ja peale paaritunnist andmete uuesti ja uuesti ja uuesti sisestamist olid meil kella 4 paiku öösel piletid olemas.
Olen Hongkongis käinud ja mõte linnaekskursioonist peale 2 magamata ja pesemata ööd ei olnud kuigi nunnu. Maksime pileti eest 200 €. Rohkem, kui arvestasime aga tahtsime Hongkongist minema saada! Võrdluseks- esialgne lennupileti hind, mida broneerisin oli 75€.

Minu elu esimene öö lennujaama pingil oli täitsa ok. Magasin vaid tunnikese. Pink on ikkagit pink- kõva ja kitsas. Pealegi tegi kliima mingil öötunnil kannapöörde, käima pandi kõik ventikad. Külm hakkas.
Hommikul 5 ajal, panin  selga puhtad riided, pesin hambad ja suundusime hommikusele lennule.
Ka check-in ei möödunud viperusteta aga õhtuks olid 2 magamata zombit Filipiinidel, Cebus! :)

No comments:

Post a Comment