9.27.2010

P@@stke Toyota ja minu pl2tu

2 n2dalat Pacific Harbouris oli t6eliselt m6nus!
Puhkus bula-bussidest, ringi siblivatest turistidest, palavusest, p6ua pruuniks v2rvitud murust ning n2rtsitatud loodusest.

P2ris inimesed, kodutud koerad (Deneraul on lemmikloomad keelatud), kaasmaalane ja barj22rideta lobisemised emakeeles, vihm ja minu rand!

Viimasel n2dalavahetusel, laup2eval saabusid P Harbourisse kylla Linda ja tema uus peika Lance.
Lance on t2itsa tore duud, kelle kukalt ilustab m2lestus autoavariist, arm, pea identne Uus-Meremaa saartega. Kiivile nagu tellitud! Suht  mage oleks tal n2iteks Hiiumaa kaardiga kuklal ringi jalutada.

Lance on superjahil kokk.
Superjaht t2hendab lyhidalt midagi suurt ja uhket ning v2ga head palka! Lepime kokku, 90 tuhat kuus on v2ga hea palk! Pluss muud hyvitused, mis tööandja kinni plekib, alates hambapastast ja l6petades prii so;o;giga. Ja milline elustiil! Venelasest rahaj6mm kasutab jahti umbes kord aastas. Ylej22nud aja tsillib meeskond maailma meredel. Hetkel on nad ankrus Fijil, Deneraul.
"Oleme Fijil, kas tuled ka?" Umbes sedamoodi teatatakse oma uuest asukohast paadi omanikule. Omanik siis m6tleb m6ni aeg, kuukene-paar, kas vinnab kohale lennata. Meeskond hoiab jahi l2ikivana ja s6iduvalmis, juhuks kui pursui nägemus puhkuskohast ühtib meeskonna omaga.
Kui ei, seilab paat omasoodu edasi. Meeskonna palk tiksub ja postkaartide kuhi kaunitest paikadest emakesel maal kasvab.


Laup2eval tutvustasime EP-ga kylalistele Pacific Harbouri joogikohtasid, pyhap2eva p2evakavas - laisk pohmelluse hommik ja p2rastl6unal yks kohalikest koskedest ette võtta.

Koseni viib auklik kitsas tee, mis peale mahagoni metsast v2lja tassimist on l2bitav vaid 4-veolisega. See sai meile ysna selgeks, kui kylaliste toyota sygaval mudamylkas kinni oli. Ja ysna lootusetult nagu ka peagi selgus.





Kuttidele muidugi pakkus pinget toyota proovile panna. EP, vana offroadi proff juhatas meid kenasti paarist mylkast l2bi ja siis kimas otse ja korralikult p6hjaga kinni. Linda hakkaja naine, on kohati liigagi hakkaja. Mehi usaldab ta v2hem kui ilmaennustus (raske mineviku taak) ja "ma ju ytlesin" pilk oli k6igile liigagi selge.

Esirattad k6ikusid 6hus. Salongi p6randal pruun vesi lainetamas. Kivide ja laudadega mylka t2itmisest loobusime peagi (peale Hakkaja Linda) Viimaseid oli mudases vees saadaval palju, eks inimene soovib ikka loodust allutada ja l2bimatut teed l2bitavaks teha.


Pl2tu, ei ole mudakoletis



Pl2tu kadus mutta


Ja siis saabusid meie head samaarlased.

Teel, mida l2bib p2evas heal juhul 1 auto, s6itis meie poole jeep! Uus-Meremaalt p2rit paarike, valged nagu luiged, kohkunud linnavurlede ilmed "issand, selline tee ja mis siis nyyd kyll saab!" Shokist toibunud, andsid nad meie survele j2rgi ja lubasid h2dalisi aidata. N2gin v6imalust n2rvilisest 6hkkonnast Linda versus offroadi s6itja p6geneda ja suundusime samaarlastega keskusesse ko:iele j2rgi.

Koos ko:iega saabus ka meie s6ber Jake, vinge austraallane, Mees suure algust2hega, kes on arvatavasti Krokodill Dundee noorem vend.

Jake jeebi roolis, Linda (hullu pilk ees klammerdunud toyota rooli kylge, endiselt mehi usaldamata) algas operatsioon- p22stke toyota.
Esirattad tegid kena purskkaevu, vett pritsis igasse kanti, mudane p6hi rebis pampri kyljest. Helebeez masin oli seest ja v2ljast mudapruun.
A muidu v6ib operatsiooni edukaks pidada.
Kosk j2i n2gemata. Autoomanikel oli isu kadunud ja me EP-ga olime liiga laisad, et k6ndida. Pealegi saabus 6htu, koos n2ljaste s22skedega.

Masin puhtaks kyyritud, p6rand kyll endiselt veest lirtsumas, pori juustest v2lja pestud ja pinnud jalatallast eemaldatud l6ppes meie mudaralli.
6htu l6ppes hea seltskonna ja oliivide ning halbade filmide seltsis.

No comments:

Post a Comment