7.08.2010

Teile on pakk! Norrast!

Pealkiri on üks vana hea nali. Teab kes teab. Prl Mutt teab ;)

Neljapäev, 8 juuli, algas juba suurepäraselt!
Varajasel hommikutunnil joogatasin rannas, Rambo mõõtu kapp jooksis mööda, jättes rannaliivale esimesed hommikud jäljed.
Ja siis minu kerge paljajala sörk. Pean tunnistama, et see sörkimine on mulle täitsa meeldima hakanud! Fijil sportlaseks ;)
Ja siis lainetesse. Kurguvalu peletamiseks sai ka soolase veega kuristatud. Pole siiani selle hirmus soolase veega harjunud. Nina, kurk ja silmad aina kipitavad.

Viimasel ajal ei ole tugevat vihma olnud. Loomult laisk ning mugav inimene vaatab ikka kus ja kuidas mugavamini. Kaussidega jändamise asemel käime nüüd Hr Puhta juures. Mr Pure varustab Fijit ja ka meid vihmaveega. EPl on omad diilid ja pudelid täituvad tasuta. Plastmasspudeleid täites on veekontoris viimasel ajal teemaks jalgpall. Kohalik poiss Neil oleks täna äärepealt tööle hilinenud, kuna tema meeskonna Hispaania võidukas mäng kestis hommikutundideni. Niisiis on finaalis meie lemmikud – Hispaania ja Holland! Tubli Holland! Peaks miski kihlveo sõlmima.

Mr Pure juurde jalutades jääb teele postkontor. Astusin läbi. Ostsin 2 marki Euroopasse. Ja pärisin palju maksab paki saatmine Eestisse. Pea 250 eeku kilo. Mõtlesin osad asjad koju saata. Sh oma ainukesed kontsakad, kopitama kippuvad nahkkingad, mida pole pea 4 kuu jooksul KORDAGI kandnud. Ühtlasi pärisin oma paki saatuse kohta.
Nimelt nimelt! Panid minu armsad Hiiumaa sõbrad sünnipäeva paiku e juuni alguses paki teele. Pikk ootamine. Lõpuks, eelmisel nädalal saabus teade. A4, kus pikalt ja tähtsalt kirjas, et tuleb pealinna postkontorisse sõita, kaasas pass, minu pakk avatakse läbivaatuseks, väärtesemete olemasolul tuleb maksta tolli jne. Hakkasin juba pabistama. Hiiumaa sõpradel on huumorisoon omal kohal. Aga kas ka Fiji postkontori töötajatel? Porno ja narkootiliste ainete eest läheks siinmail kinni!
Uurisin enda kohalikust postkontorist, kas oleks äkki kuidagigi võimalik pakk Pacific Harbouri saata. Tädi võttid tähtsa A4 endale ja lubas, et saab küll, jäägu ma uut teatist ootama.
Minu maja peremees joob juba neljandat päeva ja uue teatise kohta andmed puuduvad.

Niisiis läks jutt jälle natuke viltu oma rada aga kuhu ma jõuda tahtsin oli see, et läksin siis marke ostma. Ja pärisin nii muuseas ka paki saatuse kohta. Tädi küsis nime ja kadus taharuumi. Naases pruuni pappkastiga mil oli niiiiii ilus oranś kleps – EESTI POST J Minu pakk!!! Ja ei olnud mingi pisike tikutoos. Ja polnud isegi passi vaja!
Maksin 2.50, lahkusin oma Eestist saabunud pakki kaisutades. Nägu oli nii naerul, et kõik fidzikad ka vaatasid, ja ma arvan imestasid, et vahi kus see valge ikka naeratab.
Hing oli umbselt ärevust täis! Natuke isegi venitasin koju jõudmist. Venitasin seda mõnusat ootusetunnet. Olin nagu väike laps Kalevi Kommivabrikus ekskursioonil.
Koju jõudes võtsin pidulikult oma Swiss noa ja avasin karbi.
Ja tõesti, nagu Kalevi Kommivabrikus! Kastis olid parimad palad Kalevi sokolaadikommidest, sekka armsad valged säravad OB tampoonid. Sünnipäevakaardil foto 1 ja 3 Kärdla vaade, foto 2 Kärdla keskväljak.

Vast avatud
Ajakirjad loen ma kapsaks! See on selge! Erilise huviga süübin ka mind absoluutselt mitte huvitavatesse teemadesse.

Õhtusöögiks olidki täna kommid. Kommid on kuumuses võtnud vapshee kujundid. Aga maitse on suurepärane!!
Kõrvale värvilised pildid moehilpudest, kõhnadest modellidest, edulugedest, maailma kuulsaimatest spermadoonoritest (johhaidiiii) ja koledast meeste suvemoest.
Süda läigib ka...
Ahjaaa pakk oli siiski, ilma minu juuresolekuta, salakaubaveo kahtluse all avatud. Ja seejärel jälle kinni teibitud. Võin kihla vedada, et mõned kommid sattusid ka pealinna postkontori tädide põske. Ja tampoonid... eeeee ei hakka täpsustama kuhu.
Olgu neil siis ka eriline päev, ega head eesti kommi iga päev saa J
Igatahes ei olnud selle vahejuhtumi kohta mingit teadet ega kirjakese poega. Postiteenus Fidzi moodi.

Peale mõningast õgimist
Aitäh Ahti, Aet, Ave, Kaia, Ruth, Mutt ja Kadri. Musirullid olete!!
Tõesti kullakesed, ei mäleta millal viimati sellist rõõmu ja ärevust ühe paki üle tundsin! (Ei mäleta ka, et oleksin varem tampoone külmkapis hoidnud. Aga just teisel riiulil, (mis nagunii toidust lage) platseerub eesti posti klepsu
dega pakk, kindlas kohas, peidus ablaste sipelgate eest)
EP ka rõõmustab ja tänab (kahjuks on ta suur maiasmokk)! Ja kurdab, et naisteajakirjad kõrval mõnda Tehnikamaailma lisatud polnud!

7 comments:

  1. rõõm lugeda,et oled ikka vabaduses ja pakike norrast nii palju rõõmu valmistas.kui peaksime EP-le paki saatma,siis nii hästi võib-olla ei läheks,sest meesteajakirju on igasuguseid:]tervita oma naabrimeest:]]]

    ReplyDelete
  2. Ja mulle tundub, et naised Hiiumaal on kadedad, et päike ja ookean minu keha niivõrd kauniks ning sportlikuks vormivad! Nüüd õgin komme, nii et süda läigib! :)

    ReplyDelete
  3. Kui nüüd paki sisu Fidži poemüüja seisukohast vaadata, siis on seal üks jõle tohuvabohu ja korralagedus. Miks ei ole OB-kommid ilusti ajalehepaberisse keeratud? Ma arvan, et sellise siivutu paki saaja oleks küll tulnud mõneks ajaks Fidži korralikest elanikest eraldada.

    ReplyDelete
  4. Kalevi komm on parim!!! Aga tahtsin just märkida, et see liivas sörkimine, ujumine ja joogatamine on su põsed küll pildi pealt vaadates poole õhemaks kahandanud, tubli sportlane:))) Aga ausalt öeldes on ka siin täielik troopika, ei mäleta nii ilusat suve enam ammu, järgmisel näd. lubab 35 kraadi! Põhimõtteliselt mööduvad kõik päevad mere ääres (ja ka mina ujun ja ei plagista hambaid sealjuures ) või Trummi bassus:))
    Aga häid viimaseid jalgpallielamusi siis sulle, jube raske valik finaalis, mulle meeldivad mõlemad:))
    Helgeid hetki!

    ReplyDelete
  5. Silmad on tõesti auku vajunud. Aga ma loodan, et see on mingi fotograafiline trikk (lainurk-objektiiv või midagi sellist) ning et see ei viita kuidagi sellele, et tööotsijal raha söögi jaoks juba napib. Eks kalorite hankimiseks ja nälja peletamiseks kõlba ju mõni Kalevi komm ka põske pista, aga Kätlini hüüatus oleks justkui aastatetagusest ajast, mil tõesti neid komme ka naudinguga süüa võis. Nüüd ei suuda ma isegi kõige helgema nostalgiahoo ajal seda rämpsu süüa. No võiks veel proovida reisida maailma kuklapoolele ja paluda siis headel sõpradel mõne kuu pärast pakiga saata - võibolla siis maitseks need käkid pisut rohkem kui valged OB-kommid, sest Karin, kullake, su heldimus tundub päris siiras olevat.

    ReplyDelete
  6. Oooo jaaa! Pika ja sulamisterohke teekonna läbi elanud kräpp maitseb mulle väga!
    No eks see kõhnurist atleedijutt on pisut eneseupitamine ka. Ja on ju teada tõde, et pilti tuleb teha õige nurga alt. Eriti kui looduse poolt on põske kuhjaga antud.
    Kuigi-kuigi mõned kilod on siiski kadunud ka. Ja üldse on päris ilus - pruun ;))))

    ReplyDelete
  7. Hehee, ma sööngi ise komme nii harva, et mulle tunduvad nad alati head:)) pealegi pole ma kuidgi kapriisne:)))

    ReplyDelete