12.14.2010

Pentacost ja beniji hypped

Pentacost saar on kuulus benji hypete poolest. Saare 3s külas tehakse peadpööritavaid julgustükke.




Okstest risti-rästi kokku lapitud kuni 30 meestri k6rgune torn näeb vägagi ebausaldatav välja. Hyppamise hooag on olenevalt aastaajast mai kuni august. Liaanid peavad olema niisked, et ei murduks. Vägagi mõistlik ettevaatusabinõu! Suveks võetakse tornid maha ja meil ei õnnestunud neid imeehitisi kahjuks näha. Pilte vaadates tekib küsimus – mis imekombel need oksehunnikuid püsti seisavad???




Benijitamine on kenake rahateenimise võimalus. Kruiisilaevade vanuritelt kasseeritakse kuni 200 eurot vaatamise eest. Hüppamine on võibolla tasuta J



Pangi külas, nagu ka paaris teises külas, jagasime lastele joonistamiseks viltasid ja paberit. Kaasas oli ka paar palli ja õhupallid. Viimaste ostmisel kõhklesin, ei ole kuigi keskkonnasõbralik produkt aga olid odavad ja lastele meeldis!
6igem oleks olnud osta palle.


Angoro küla lapsed tõid meile hunniku mangosid. Läksin järgmisel päeval sooviga lapsed üles leida uuesti randa. Ilm oli palav, teised jäid laeva.
Rannal istus muldvana naine oma lastelastelastega (arvan).

Istusin nende seltsi, naine ajas ennast püsti, andis kondise käe ja tutvustas ennast. Vestlust alustatakse alati nimedega. Vestlust ei järgnenud, keeleoskus nappis. Küll aga veetsin pere seltsis tunnikese. Ei ole tarvis sõnu, et tunda rõõmu roosa palli ja naerda kõkutavate laste seltsist.


Lapsed on Vanuatul eriti ilusad! Üldjuhul on vanuatulaste nahavärv tunduvalt tumedam kui Fijil, Tongal või Samoal. Aga tihti kohtab ka kuldpruuni naha ja (erinevalt teistest kohtadest) kuldpruuni juustevärvi. Heleda kräsupahmakaga lapsed on tõelised nupsikud.









Traditsiooniline kanuu. Igal mehel oma



No comments:

Post a Comment