2.15.2011

Kui satud Port Vilase

Mina kui suur Vaikse ookeani spetsialist ;) v6in julgelt kinnitada, et Vanuatu on minu reisi senini k6ige kallim koht.

Parim hommikuso;o;k ja kuuldavasti kohvi (tee nagu pakitee ikka) on Chantilly's. Euroopa stiilis hotelli restorani terrassil on m6nus virguda, ilusa vaatega helesinisele merele.

Kindlasti tuleb kylastada Cascade koske. Keskusest nii paarikymne minuti kaugusel v6ib m6nusalt p2evakese mo;o;da v2ikseid koski t2is tipitud teerada suurte, v6imsamate koskedeni jalutades. Ja piknikukorvi ei maksa unustada.
Sissep22s on umbes 100 eeki.




Raha on vatu. Arvutamine on lihtne, tuleb v6tta 0 l6pust. Korraliku suurusega papaia maksab turul 100 vatut ehk 10 eeki. Mina elan veel kroonis..

TransportIga teise liiklusvahendi numbril on t2ht B v6i T. B ehk buss, T ehk taxi. Logisev v2ikebuss s6idab yldjuhul kuhu soovid ja maksab 150 vatut ehk 15 eeki. Takso on kallim.

Randa ja liiva nautimiseks tuleb linnast v2lja s6ita. Eton rand on ilus ja pikk.
Rannad asuvad yldjuhul kohaliku h6imu maal ja on tasulised. tasu on v2ike, umbes paarkymmend eeki inimene. Snorgeldamise varustus ja piknikukorv kohustuslikus korras kaasa :)

T2itsa tore rand on ka hotelli baari Breakarsi,   joogid on aga naeruv22rselt kallid, 6lu eest kasseeritakse 80 eeki.

L2heduses on mitmeid snorgeldamise kohti.
Blue Holes on linnast v2ljas aga v2ga ilus!
Hideaway resorti saart tasub kylastada. Ilus rand, hea snorgeldamise koht.

Voodoo on parim koht diskotamiseks. Sissep22su eest ei kasseerita, koks nii 50 eeku. P6lev baarilett ja kummim6mmikuga shot on selle koha atraktiivne firmam2rk, maitsel pole ka viga ;)

Selliseid toredaid mehi võib metsas kohata :)

Turg. V2rske kraami turg on avatud esmasp2evast laup2eva l6unani.
Kusehais on yks m2rk sellest, et 6htuti rullitakse myygilettide taha matid, kus pered kylili viskavad. Laup2eva l6unal seilavad pered saartele, koju, et siis esmasp2eval naaseda.
Kohalik v2rske, hooajaline kraam on l6busalt odav! N2iteks mahlane, imeline ananass maksab olenevalt suurusest 3-30 krooni.

Kuna tegu on Prantsuse koloniaalmaaga, on toidupoe valik tunduvalt isu2ratavam kui n2iteks Fijil. Kohalik feta juust on imeline! Sisse ostetud juurikad aga hullumeelselt kallid! Brokkolit ja lillkapsast, byreesupi tarvis 4-le so;o;jale, maksis 2000 vatut ehk 200 krooni! Jabur!!


Teed on siin auklikud! Ja porised. 


K2sito;o;turg peaks olema avatud 7 p2eva n2dalas.


Pyhap2eval on enamus poode suletud. V2lja arvatud kui sadamas on ennast parkinud kruiisilaev ja linn kubiseb ylekaalulistest austraalia peredest.

No comments:

Post a Comment