2.08.2011

Semud


Jälle kord olen oma kohustuse sootuks unarusse jätnud. Vabandan sõbrad!
Aga teate blogi pidamine ei ole lumme kusta... Tuleb leida aega ja tahtmist arvuti taha istuda, tuleb leida arvuti! K6rgeealisusega on tekkinud minu IBM komplikatsioonid, p6him6ttel, töötan nagu jumal juhatab ja tuju on. Jahil pole internetti, mis tähendab omakorda levi leidmist ja tuhin peab peale tulema. Ja teate, palavusega ei ole mõttelend kuigi teravajooneline. Lamedavõitu kipub olema....
Nii kuukese hilinemisega sai siis l6puks ka looke elu esimesest troopilisest tormist ja peaaegu laevahukust postitatud.
Muidu on elukene Port Vilas on olnud tore. M6ned eredamad kujud minu uutest semudest





"Kodupidu" jahil



Dan, yles kasvanud Vanuatul ja Austraalias. Dani perekonnal on Vanuatul paar edukat äri, sh hotellikompleks Coconut Palms. Austraalias teavad lehti lugevad inimesed Dani isa.
Hetkel on Sydneys käimas kohtuprotsess, isa raamatupidamisfirmat süüdistatakse rahapesus.
On kuidas on, Dan on minu suurim sõber. Seda ka sõna otseses mõttes!
Danil on äärmiselt sümpaatne bassein! Krunt mäe otsas lõpeb helesinise unistusega, seal, kust avaneb võrratu vaade linnale, lahele, meie jahile ja väikestele saartele, möödavad meeleolukad õhtud ja palavuse eest põgenevad päevad. Tihti kogunetakse tema majja õhtusöögile. Lisaks alati heale muusikale, on Dani külmkapis kokteili  materjal au sees. Pildil Dan enda valduse äärel.

Dan ja Paul
Ja veel üks oluline fakt - Danil on Port Vila kõige kallim auto (nagu näha on mul prioriteedid paigas J)


Michelle, hyydnimega Hull, Ory ja Elliot

Väljavalitu, Ory usub, Iisrael ei peaks oma lapsukesi kasvatama meeleolus – Iisrael on püha maa, selle eest tuleb vereni võidelda ja teie olete väljavalitud. Ory ema kinnitas poisile, et kui suureks kasvad, ei pea sa sõdima, siis elame rahus. Enam keegi rahumeelsesse eluviisi ei usu. Noortest meestest kasvatatakse ajupesus ennastohverdavad vihased sõdurid, kes tahavad tappa, surma pelgamata.
Iisrael kaotas hea sõduri, kui noormehel kogu sellest ajupesust kopp ette sai ning ta 23 aastaselt Vanuatule äri tegema tuli.
Kuulus oma tõsimeelsuse poolest, on juudipoiss kuulus ka oma hullumeelse autojuhtimisega. Pole palju sõpru kes vabatahlikult tema autosse istuks.
Kui Dan on the friendly one, siis Oryle passib, the grumpy one.
Eestlasel ja juudil on ühist. Puudub oskus olla ülevoolavalt viisakas ja konarlik inglisekeelne grammatika.
Ja veel üks meeleolukas fakt- Ory 91 aastane vanaisa on professionaalne hasartmängija J

Aussi, Paul, The Tiger! Lehvivate juustega Paul on minu parim tantsupartner Port Vilas!
Paulil on kalafarm, imeline krunt laguuni ääres ja 5 kollast v2rvi koera, kes magavad vabalt ka v6rkkiiges. Cool dude - see ongi Paul.

Eelmisel n2dalavahetusel, astudes v2lja o;o;klubist, olles meeleolus "muudan maailma
parima paigaks" p22ses Paul verise p2sega, kui l2ks umbes 20 aastasele asiaadist tattninale selgitama, et ei ole ilus teiste inimeste peale karjuda! Hullumeelne nolk karjus seepeale, et tapan sa 2ra! Paul ei andnud aga alla. Jeerum...      see trall kestis umbes 20 minutit!

 Pauli "suvemajal" on selline vaade



Eddy, Jeremy, Dan, Roland
On veel ilusate tumedate lokkide ja siniste silmadega kiivi Jeremy, tema Kanadast armukade pruut Lowry. Selgus, et Jeremy sinised silmad ei jäta neiusid külmaks ja noormehel on lausa fännklubi!
Vanuatu Vietnami segu Roland.
Uus-Meremaalt Vanuatule kolinud sirge ryhi ja s6dalase m66tu Eddy, on Maurist isalt p2rinud suure kasvu ja ilusad pruunid silmad.
Kanadast pärit paar Kory ja Klera ostsid jahi, omamamat kumbki purjetamise kogemusi ja teadmisi seilasid poole aasta Vahemere saartel. Milline julgustükk!! Milline paarisuhe!! Suurel merel keset teadmatust. Sina, su partner ja 10 meetrine jaht, mille käitumist on raske ette ennustada.
Hetkel on paar Vanuatul toppama jäänud. Neile meeldib siin rohkem kui yhelgi teisel saarel.
Oktoobrikuust alates kolivad aga ühest majast teise, prii majutus. (ja Kleral on jahil magamisest kopp t2itsa ees. Jaht on myygis)
House babysitting on siin populaarne teema. Enamus siinseid expatriotise ehk valgeid ehk sissekolinuid, käivad tihti kodus. Olgu see siis Austraalia, Uus+Meremaa, USA vm.
Majasid selleks ajaks valveta jätta pole ohutu, tihti kolivad sisse teenijad oma peredega või siis usaldusväärsed valged nagu näiteks Kory ja Klera.
Kokkuv6ttes on inimesed s6bralikud. V2ga abivalmis!
Ettevaatlik tuleb olla armukadeta naistega, kes eeldavad, et loomulikult himustad sa nende kallimaid endale krabada. V2ikse koha hirmud, ju siis valikuv6imalusi napib
Ja muidugi klats! Kutid klastsivad nagu plikad! K6ik teavad k6ike ja rohkemgi veel. Elu nagu K2rdlas :)

2 comments:

  1. Lumme kusta - see paralleel kõlab sinu praegust elukohta arvestades küll veidralt. Ja hanged on nii kõrged, pakane nii krõbe, et ega see pole mingi lust ja lillepidu.

    ReplyDelete
  2. Keeleteadlane vaatab s6napaari kasutamist ja syybib. Mina lahman niisama.
    Lumme kusta on eesti mehe keelesahvrist laenatud. Eks nende jaoks on lumme kusemine sootuks lihtsam ettev6tmine. Ka k2reda pakasega kesk k6rgeid hangeid

    ReplyDelete