5.10.2010

Esimene Papp

Neljapäeval, 6 mail, jalutasime EP-ga Art Villages.
Värviline majade kompleks käistööpoekeste ja söögikohtadega ranna lähedal, ilusa tiigi ja suurte vesiroosidega. Veepind on täis pikitud kauneid lille6isi, suured valged, tume ja hele roosad, lillakad ning sinised!


Tagasihoidlik reklaam teavitas terast möödujat, et laupäeval, 8 mail, toimub turg. Kõik on oodatud müüma ja ostma.
Õhtul tegin pannkooke. Minu pannkoogid oma tuntud headuses ;)
Reede hommikul viskasime nalja, et neil maitsvail pannikail võiks ka turul menu olla. Naljast sai aga meile m6lemale yllatyseks reaalne mõte, mahukas exceli tabel tõotas plussi jääda ja reedene päev oligi sisustatud asjatamisega.

Orgunni kõige keerulisem lüli oli gaas ja pliit.
Oma toast oleks riskantne olnud pliit kaenlas minema jalutada. Küsisime perenaiselt luba. Kulp, A4 paberit sildi jaoks, laud, 2 tooli, kaanega suur pott ja mõned olulised riistad edukaks pannkoogi küpsetamiseks olid tulnud kergelt. Pliidi ja gaasi osas oli vastus kõhklev, “mees joob ja on kuri, ei luba inventuuri minema tassida”
Käisime kodupoes, üle tee bensukas kauplemas, edutult. Õhtu oli käes, perenaine Lata oli ainuke variant, tuli veelkord tema ukse taha minna. Meie anuvad pilgud toimisid ja jalutasime korraliku pliidi ja gaasiballooniga minema.
Tublid organiseerijad mõtlevad kõik detailselt läbi, nii ka meie. Soov hoida kulud minimaalsena muudab inimesed leidlikuks. Ja leidlikud keskkonnasäätlikud inimesed ON geniaalsed. Mõte papptaldrikutest ei tundunud meile kuigi lahe. Palju lahedam mõte tuli! Serveerime pannikaid lehtedelt. Kaapisime majapidajanna juurde ja uurisime, mis varjandid on. Diana pakkus välja breadfruiti lehed. Tellisime 50 tükki. Õhtul puhastasin lehed hoolikalt linnukakast puhtaks. Enne pimenemist korjasin mere äärest lilli, et uhkem oleks.

Valmis tainas, 2 kg jahust ning 20 munast. Ja valmis Eriti Salajane Kraam. EP-l oli kinnisidee- pannkoogid tofuga (tal on kondenspiima sõltuvus ja see on nakkav ;))
Tarbime 2 päevaga purgi seda valget magusat löga, nagu üks minu sõber kondenspiima põlgavalt kutsub. Ma ei tea millega, õigemini milliste lisakilodega see sõltuvus lõppeb.

Reedel panime 4 purki potti podisema. Kulus mitu head tundi ja kondenspiimast sai Eriti Salajane Kraam. No mina suhtusin sellesse projekti umbusklikult. Mis pagana tofu?
Valgest magusast lögast sai pruun magus, iirist meenutav löga. Ja maitses uhuuu kui hästi. Kuigi pean tunnistama, originaal on etem.
Enne uinumist valmistasin sildi- Special Estonian Pancake, Coconut Pancake ning Cheese Pancake. Valikus esimene oli enim minev kaup. Pannkook serveeritud tofu ja kaneeliga. Coconuti pannkoogi taignasse segasin kookosehelbeid, mida ise hoogsalt kraapinud olin. Cheese pannkook oli sama taigen mis esimene valik aga magusa löga asemel oli täiteks juust. Juust mis päikse käes kummja vormi võttis.

Laupäeval oli varajane äratus. Enne 8 hommikul oli Stella, kohalik neljakümnendates peomutt, kes vaatamata paarist unetunnist, krapsakalt platsis, et meid ja kogu inventaari transportima. Kaugele polnud õnneks vaja sõita, Art Village on kiviviske kaugusel.

Turul oli peale meie 3 müüjat. Yks hangeldas vanade hilpude jm secondhand kaubaga, teine juurikatega ja kolmas proua kookidega.

Maias PannkoogiärikasSaime kõik valmis sätitud kui meie laua ees jäi seisma briti neiu. “Estonian pancakes!? Wau, this I must try” Ja juba ta helistas oma sõpradele “Estonian pancakes, can you believe it! Come here!” Ja tema sõbrad, (12 !!!) loivasid kohale. Mul tuli ikka närv sisse, 12 näljast inimest teispool pliiti! Tundsin kuidas higi voolab mööda jalga, pisut kohmetu algus ja esimene pannikas läks aia taha.
Peale seda olime aga kui tõelised pannkoogimeistrid! Eesti Poisi leivanumber oli shefi liigutusega kookide keeramine 6hus. Kuuldused meie üliheadest pannikatest levisid ning mõne tunniga olid taignakausid tühjad.





Väga põnev oli rahakarbi revideerimine. Priske pannkoogi hinnaks sai 2.50 ehk 15 eeki. Valmistasime pea 50 pannkooki, osad koogid läksid tasuta jagamisele, kasum oli peaaegu 210 eeki :)
Oli tore päev! 2 päeva tegevust ja orgunni, toredad inimesed ja head emotsioonid!

1 comment:

  1. Jeerum kui lahe. Kui turgu on siis vaarita aga edasi :D

    ReplyDelete