12.11.2010

Stjuardessi amet pole kuigi gmaluurne


Olen vahepeal tublisti arenenud. Minus on k6vasti koduperenaise materjali!
Poleerimise nipid on k2pas! V6lus6naks on froteer2tik! Abiks muidugi tapva haisuga kodukeemia, imekreem nimeha Mothers. Jahil on vasest k6ik lambid, k2sipuud, ukselingid jm detailid. Poleerimismaterjali jagub!


Stjuardessid l6butsemas


Stjuardessi amet ei ole maailma glamuurseim. Muuhulgas tuleb poleerida, tuleb kraamida ja pesu tuleb ka pesta. Olen k6ik eelnimetatud kohustused enda jaoks suhteliselt meeldivaks teinud. Hakkan vist isegi harjuma selle higise olekuga. V6i siiski mitte... Troopika, umbne 6hk jahil ja fyysiline töö v6rdub ojadena voolav higi mööda keha ja n2gu. N2gu on pidevalt kaetud pr2lendavate higipiiskadega. Dussi all k2in 4 korda (vett kokku hoides lyhiseansid), riideid vahetan p2evas umbes 3 korda.

Solana, kes on superjahtidel elanud aastaid, teab kodukeemjast k6ik! Imetlemisv22rt!
Minu Pelgulinna v2ikse kodu vannialune konku sisaldab aknapesuvahendit, yks öko puhastusvahend, mis k6lbab k6ige jaoks ja siis on veel n6udepesuvahend köögis. Viimane k6lbab ka tegelikkuses k6ige jaoks. Ja ideaalselt olen siiani l2bi ajanud.
Aga tuleb v2lja, et kaupluste l6putud riiulid t2is kodukeemja purke ja topsikuid, neil k6igil on sinu kodus oma eesm2rk ja koht.

Yldiselt on stjuardessi tööks ka kliente ymmardada. Meie charteril VIPe ei ole, ymmardamist samuti mitte. Kamp mehi, kes seotud projektiga Vanuatu National Bank ja interet v2ikesaartele, leiavad ise kylmkapist 6lle ja tee valmistamisega saavad ka hakkama. Ja reisi l6pus on vanuatu kutid 6ppinud p2ris ise oma mustad n6ud pesumasinasse panema.

Solana pesumasinat remontimas

Solana on p2rit Ameerikast. Koduks nii Mehhiko kui San Diego. Kui Solana naerab, v6tab tema kitsaste huultega suu sydame kuju, paljastades valged hambad. Ta on hea lugude r22kija, ylimalt abivalmis, v2simatu tööloom ja v2ga tore! Yhel p2eval astub minu jalg ka Ameerika mandrile ja pressib tema koduuksest sisse. Töö rassimine tema seltsis oli tore (kui v2lja arvata v2ike roosa kaasaskantav makk, mis yyrgas mother fucker jou-jou r2ppi hommikust 6htuni. See OLI v2ljakutse)
Kunagi pole ma kohanud kedagi, kelle k6nepruugis kohtab nii tihti im sorry ja thank you.

Kysimuse peale, kas k6ik ameerikas on nii viisakad, vastas ta, ei. Ainult mina. Ja ma usun teda.

Solanal on 22retult suur syda. Ning ta ei hoia oma tundeid tagasi. „I love this rock!” „ I love this palm tree!” jne. Hirmuga pean tunnistama, et see on pisut nakkav.

Yhel ööl kaptenisillal vahis istudes, U2 taustaks m2ngides, saatis kapten lause peale „I love U2” (ehk siis I lave u tu) minu suunas pisut ehmunud pilgu.
Sellega algas, yhtlasi ka l6ppes minu k6nepruugis uue v2ljendi kasutamine. Ameeriklastele istub see kuidagi paremini kui tuimale virulasele....

Veel on meie pisikeses meeskonnas kokk, kelleks on minu s6ps Linda. Lindal on hyydnimi Miss Muffin. Pea igal hommikul alustame p2eva suurep2raste muffinitega. Linda on hea kokk, kes kahjuks ise nii ei arva ja juba ysna reisi alguses v6is n2ha tema otsaesisel silti „JUBE KOPP ON EES” K6ik vabad hetked mo;o;duvad diivanil raamatut lugedes v6i vusserit vaadates, unustades vahest ka 6htusöögi valmistamise.

Miss Muffin


Meie insener Sam. Sam on p2rit Uus-Meremaalt, lapsep6lve veetnud koos vanematega Vaikse Ookeani saartel. 2 aasta on Sam oma abikaasaga Vanuatul, Port Vilas elanud.
Sami kodus ripub Vanuatu lipuga T-s2rk, mida poiss kandis aastal 1982, Vanuatu Vabariigi 2-l aastap2eval, olles 2 aastane. Sam armastab merd, seilamist, Port Vilas on neil oma v2ike jaht ning firma, mis remob jahte, pakub superjahtidele abi toidu jm vajaliku varumisel ja on ka
 reisibyroo eest, korraldades v2ljas6ite.

Kui Sam on laevas on turvaline tunne. Kapten ja usaldamine yhte lausesse ei sobi. Laskmata end m6jutada klatsilugudest, selgus kahjuks peagi, et v6ibolla on Lindal 6igus ja kapten ongi idioot.
Kapten Sean on v2ike mees, kes p6eb ysna tugevalt Napoljoni kompleksi. Talle meeldib v2simatult pajatada lugusid endast ja oma suurtest tegudest. Hiljuti hommikusöögilauas jagas ta oma grupiseksi kogemusi. Selgus, et ta on sellel alal v2gagi tegija. 6nneks oli muffin juba seedeelundite keerises ja minu isuke ei saanud kannatada.

Jahid tyhjendavad oma musta kasti, ehk sitta, merre. Kui nyyd hetke m6elda, ei ole see suurel ookeanil nii hirmus. Kyll aga on see hirmus, kui sitt lastakse lahte, mille 22res elavad inimesed ning kus tihti seilavad jahi k6rvale kanuud. Ja seda peale 6 tunnist loksumist avamerel.
Minu arvamuse peale, et nii ei ole ilus, vastas kapten et kui yhel p2eval kapten oled, v6id teisiti otsustada (hiljem kuulsin, et selline tegu on seadusega karistatav)

Pea 3 aasta jooksul on kapten teinud mitmeid ebapopulaarseid otsuseid! M6ned n2ited.
Systeem, mis muudab soolase vee mageveeks ja peaks olema igas jahis, l2ks rikki. Kapten, kes ei usu asjade parandamisse, viskas selle lihtsalt v2lja. Lausrumalus! Nyyd peab jaht magevett ostma. See on v2ga kulukas ja pealegi sadamatest saadav magevee kvaliteet on alati kysitav.

Sama lugu yleyldise ventilatsioonisysteemiga. L2ks rikki, kapten viskas v2lja. J2llegi idiootsus.
Esiteks on kajutites ebainimlikult palava ja l2mbe ning teiseks m6jub niiskus laevale, eriti puust detailidele (mida on alusel palju) h2vitavalt!
Saades omanikelt raha ostis kapten paigaldatavad 6hukonditsioneerid. J2llegi arusaamatu otsus. Need suured kastid keset kajutit on jalus, myrarikkad ning kuna toru ots peab aknast v2ljas olema, ei saa neid s6idu ajal kasutada.
Selliseid lugusid on palju. Lisaks pildistas kapten minu tisse. Salaja, kui tekil raamatut lugesin....
Seanil meeldib anda lubadusi, mis kahjuks ei ole yldjuhul vettpidavad.

Kui idioodist kapten välja arvata, on meeskond kokkuv6ttes tore, Vanutault pärit töömeeste kamp ka t2itsa nitsekas. Nad itsitavad aina naerda ja m2ngivad mobiiltelefonidega. Oma mobiile armastavad siinkandis k6ik.

Jacko, tööde juhataja, 70le l2henev, valge nahk maksalaikudega kaetud, on arvatavasti p2rit orjapidajate perekonnast. Ja pole talle kohale j6udnud (arvatavasti ei j6ua ka) et orjapidamine ei ole enam lubatud. Jacko suhtub mustanalistesse ilmselge yleolekuga. K6ne on k2sutavas vormis, kui tema istub lauda, kohalikud t6mmaku uttu jne.

KILLUD JA 7 AASTAT?!?
T2na astus minu rakse jalg Linda pisikesse roosa raamiga peeglisse. Sulgesin kajutite illuminaatoreid (seda tuleb teha alati, kui jaht h22led sisse paneb. Seilamise ajal on aknad suletud. Katsetasin oma merereisi teisel p2eval, mis saab kui akent korralikult ei sulge, m6eldes, et oh nii palav on, lasen 6ige v2ikse tuuleiili sisse (lväga väga rumal tegu!!). Niisiis tean omast k2est, kui ruttu muutub kajut basseiniks
Roosa barbipeegel sofal sai h2vitava hoobi. Killud ja j2rgmised 7 aastat eba6nne? No v2ga möga muidugi! Alles 2 aastat tagasi l6hkusin oma t2iesti uue kodu ainukese, meetri pikkuse, peegli. See t6i kaasa ju 2 muret. Esiteks ei olnud mul aimugi, kui peletisena koduuksest v2lja astusin ja teiseks, nagu kinnitas minu Suur S6ber Timo, toob selline hooletus kaasa 7 aastat eba6nne.

Kui nyyd pisut rehkendada, siis 7 + 7 teeb kokku 14. 14!! Karjuv eba6iglus, olles oma parimateis aastates! See t2hendaks, et joppama hakkab alles m6ned aastat enne minu 50 jubileid. Ohhh kurjam!







No comments:

Post a Comment