3.27.2010

Uued kodanikud

Neljapäeval oli mul au viibida väga uhkel üritusel!
Teispool maakera 7 aastat elanud virulased Tiina ja Raul said Austraalia kodanikeks!
Panime kleidid selga ja suundusime City Halli. Saali oli sadakond välismaalast, kenasti viksitult, toolidele rivistatud. Mängis orkester, laval laua taga istusid 3 hea toidu peal peetavat poliitikut. Kokku sai sel õhtul Austraalia kodakondsuse 20 erineva riigi kodanikku! Seda on ikka palju! Nende seal 4 valget sh 2 eestlast. Enamuses asiaadid ja moslemid. Itaalia juurtega riigiesindaja ütles oma kõnes, et Austraali on kui suur jõgi, mida toidavad ja muudavad paremaks see kirju seltskond. Jõgi aga näitab suunda. Ilus kõne oli! Veidi liiga pikalt peatus oma ema spagettidel!
Lauldi hümni, leoti vannet. Känguruga ja emuga dokument ja Austraalia lipp käes said uhikad kodanikud linnapeaga pilti teha. Linnapeal oli suu mitu tundi järjest kõrvuni! Raske amet! :)

Kodakondsuse sai ka Nõukoguse liidu esindaja. Ikkest vabanenud eestlast selline asi muidugi pahandas! Raul uuris linnapealt isiklikult, mis värk on! Selgus, et tulevaste kodanike kohta võetakse info sünnitunnistuselt ja proua sündis suures liitvabariigis. Selline pläss möödalaskmine siis!
Üldiselt möödus tseremoonia valvsa Kuninganna Elisabethi, kelle foto lava kõrval rippus, kenasti.


Tähistasime shampusega! Meie klaase kaunistasid punased hibiskuse õied, mis alkoholis avanesid! Väga peen! Kui ma läheks koju, mitte ei-tea-kuhu, siis teaksin millistele prouadele selline purk lilleõisi külakostiks viia ;)

Merilynil oli topelt tähtis päev! Tema sai ka uue nime! Marilyn teatas kord oma vanematele, et tahab sünnipäevaks uut nime saada :) Austraalias on kõigil 2 nime, vaene laps pidi ühega läbi ajama. Eesti dokumendil on ta endiselt Marilyn, aussis aga Marilyn Elizabeth!
Tema auks on Sydneys ka 2 tänavat ristitud- Marilyni ja Elizabethi tänav.

Palju õnne uutele kodanikele!

No comments:

Post a Comment