6.20.2010

15 põrgulist

Vaiksel rannal, kus elan, võib päevas majast möödujate arvu kahel käel kokku lugeda. Erandiks nädalavahetused. Siis tulevad kohalikud peredega randa aega veetma. Mängitakse palli, grillitakse, ujutakse. Hiidlane, kes elab mere ääres ei tihka vette muul eesmärgil kui kala püüdma ja see ei lähe kirja ujumisena. Või hirmsa kuumusega. Ja viimast on aastas vaid loetud päevad.
Fidzilasel aga meeldib lainetes mürgeldada. Kohalikud, nii indud kui fidzilased käivad ujumas riided üll. Saab ka hilbud puhtaks! Nagu sokolaadinööbid sinisel kommivaagnal, õõtsuvad nad lainete rütmis. Mängides ja hullates sulanduvad nii lapsed kui täiskasvanud loodusesse tundideks.

Reedel hukas ilm halastas ja päike kütab jälle mõnusasti.
Ja reedel tulid kohalikud rikkad ja ilusad „minu koju” oma laste pidu pidama.
Rannal on rivis 6 köögiga tuba, peale minu toakese, on mõnel harval nädalavahetustel rohkem tube välja renditud. Nüüd lõhuti privaatsus ja reede ööks võeti lausa 3 tuba. Meie olime muidugi õhinas! Pralle ja Inimesed! :)
Peo põhjuseks oli 14 aastase tüdruku koolivaheaeg. Prantslasest multimiljonäri lapselaps õpib Austraalias, tirts tuli koju ja talle korraldati väike koosviibimine sõpradega. Täpsemalt neljateist lapse väiksune.
Lapsevanemad on EP tuttavad, peole olime kutsutud ka meie. Täiskasvanud võtsid napsu, tülitsesid, unustasid lapsed, tantsisid.
Lapsed olid aga väiksed kuradid ise! Sigatsesid hommikutundideni (tikkusid katusele, loopisid liivaga, täna hommikul avastasin veetünnist mõned pannkoogid ujumas, 3 toa uksest on lõhutud 2, minu kuninglikud punased tennised on pihta pandud, rätik on nööri pealt jalutama läinud)
Virulased eraldusid seltskonnast. Ilgete moskiitode kaitseks mässisin end kahte tekki, et imetleda ööd. Öö oli ilus. Ookean oli justkui rammus kasvulava, kust tähed end taeva poole sirutasid. Ikka kõrgemale ja kõrgemale. Tähepeenar sai sätendavalt glämm
Kella 6 ajal hommikul saabud hommikukastega vaikus.

Peale 2 tundi ööund olid rüblikud jälle jalul. Lubasin kogu seltskonnale hommikuks pannkooke küpsetada. Hakkan siin pannkoogiküpsetamisel juba profitaset saavutama!
Kahel pannil vaaritades valmis ludinal pea 70 pannkooki.
Kogu ettevõtmine oleks aga napilt vett vedama läinud. Esialgselt oli plaan õhtul pannikaid küpsetada ning tegin valmis taigna. Rikkurid tahtsid kokku hoida ja tõid 1 piima vähem. Taigen jäi paks. Meie aga saime samal päeval värsket lehmapiima. Polnud kitsi ja uhasin seda taignasse. Taigen seisis kenasti öö külmikus. Hommikul esimest kooki maitsedes- hapu maitse manu. Lisasin suhkrut. Ja veel suhrut. Juba parem, hapu maitse ikka tunda. Ja siis võtsin raske südamega külmikust oma kondenspiima ja määrisin kõikidele pannikatele, lisades maitse peitmiseks ka kaneeli. Kõik sõid ja kiitsid. Ka meie ise. Kõhuvaegustest pole teateid saabunud :)

No comments:

Post a Comment