6.01.2010

Maailma Ilusaim Vaade

IT gruru Phill on kõhukas higistav karvane inglane, kel on halb maitse kanda ülevalt kummiga trikotaasist lühkarei ja suurte lilledega pluuse.
Kui esialgsest kirjeldusest jäi kuidagi kehv mulje, siis asjatult. Phill on tore!
Neljapäeval, 27.05, internetikontorist kodu poole jalutades kohtasin Philli, kes üürib samas majas suure rõduga korterit. Phill võttis uhkusega kilekotist lagedale uued landid, mis jumala eest, nägid välja nagu päris kalad. Isegi kleepusid! Kiitsin ostu takka! Selgus, et Phillil on paat. Võtsin sõnasabast kinni, jahvatades, et oi kui tore oleks merele minna! Kokkulepe nädalavahetusel paadiga sõitma oligi käes!

Mind koju saates läks jutt tema kinnisvarale. Phill elab enamus ajast üksinda, tema kaukaasia juurtega Katja, elab Suvas, pealinnas ja eks tal on pisut igav. Minul plaane polnud ja nõustusin hea meelega ettepanekuga mehe valdusi kaema minna.

Viimane ost laiub Pacific Harbous, suurepärase vaatega mäe nõlval, ümbritsetud troopikametsaga. Jalgadega maja, teerajad, haljastus projekteeritakse järsu mäe nõlvale. Tasast ala krundil pole. Tööd algavad juba järgmisel nädalal, huvitav oleks näha, kuidas loodust oma soovidele allutatakse. Pealegi tundub, et Phillil on julged ideed, mis puudutavad arhitektuuri ja sellele kulutamisega pole ta kitsi. Krunt maksis 32 tuhat kohalikku. Korrutage kuuega.
Teine valdus, kus enne tulekahju mees ka ise vahelduva eduga elas, pani aga ahhetama! Siin, mäe tipus asetseval krundil avaneb vaade merele ja mägedele igast ilmakaarest. Mööda järsku ja augulist teed mäe otsa sõites tabasin end mõttelt, „talvel libedage on nad omadega küll p... „  Õnneks tuli m6istus ennem koju, kui oma geniaalset mõtet troopikakliimas jagasin. Klaasmajast on järel vaid tokid, mis meenutavad maja asukohta. „See krunt on müügis, pole kindel, kas ehitan maja peale. No vaatan, mis saab”


Philli naaber, kuldsete kätega, pea 70 aastane kondine sveitslane, ehitas endale täiesti ise mõned aastat tagasi tagasihoidliku maja. Viimati käis mees 5 aastat tagasi oma suvilas! Suvila sellises maailma paigas ja seisab tyhjana 5 aastat!!! Minu silmis vastutustundetu raiskamine. Tema uus, kolmas abikaasa, tunduvalt noorem uje naine on tailanna. Nii jagab paar oma elu Tai, Uus-Meremaa ja vahest, kui 5 aasta jooksul aega saab, ka Fiji vahel.



Minu arhitektuuri ja vaadete emotsioonide tipp saabus aga Philli Austraaliast pärit sõprade majas. Abielupaar ehitas oma idüllilist maja 5 aastat ja tulemus on neid aastaid väärt! Maja tagakülg on süvendatud mäe sisse, 3 maja külge hiiglaslike terrassiga kahel korrusel avanevad ookeanile. Pensinipõlv Fijil, troopikametsaga ümbritsetud mäe otsas, kukupikali vaatega mägistele saartele ning sinisele ookeanile, korallriifidele- pole paha plaan!
Maja on isemajandav- kogu vajaminev vesi kogutakse vihmadega, elekter saadakse päikesepatareidest, paljud juurikad kasvatatakse ise. Vetsupoti kõrval on kiri- relax, istud täiesti loodussõbralikul potil, mis ei kasuta vee- ega loodusvarusid. Maitseainete aiast ei raatsinud lahkuda, kogu see lõhnabukett oli nii tuttav, nii kodune.
Kindlasti läheb see kodu, Kadri ja Taavi Tabasalu maja kõrval, minu lemmikmajade toppi :)


Proua segas meile suurde klaasi gin tonikud. Härra abikaasa alkoholi ei tarbi, on rangelt taimetoitlane. Sain üle pika aja suurepärast hummust ning oliive!!!! Oliividega oldud lihavabal, täiesti fantastilisel pizzal koonerdatud.
Maja juurest lookles väike teerada alla, ookeanini. Lained mäejalamit limpsamas, ei ole kahjuks maja juures randa.
Garaazi pilk peale visates ei tekkinud kahtlust, et tegu on endiselt aktiivsete inimestega, muuhulgas paistisid kanuud. Härral silm särab, on heas vormis, käib endiselt surfamas.

Mnjaaa paned mõtlema, võibolla peaks tegema mõned järeldused ja korrektuurid enda elukorralduses.
Minu reis viis mind kokku jälle heade ja põnevate inimestega. Mitte enam esimeses nooruses abielupaariga, kes elavad kahekesi paradiisis. Enamus aja eemal külast ja linnast, seltskonnaelust, poodidest ja turust ning Austraalias elavast perest.
Selline elulaad eeldab tugevat suhet, iseendaga ja partneriga.

No comments:

Post a Comment